Uvjeti Korištenja

Uvod

 1. Korištenjem bilo kojeg dijela portala Tebi-Meni.com.hr (u nastavku samo Tebi-Meni) i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
 2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Tebi-Meni portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.
 3. Korisnik je svaka osoba koja pristupa i/ili koristi usluge internetskog portala Tebi-Meni, što podrazumijeva neregistrirane korisnike, registrirane korisnike i poslovne subjekte koji se na osnovi ugovornog odnosa koriste uslugama Tebi-Meni portala.
 4. Tebi-Meni posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Tebi-Meni portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Tebi-Meni portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.
 5. Tebi-Meni portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.
 6. Sve sadržaje Tebi-Meni portala koristite na vlastitu odgovornost i Tebi-Meni ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
 7. Pristup Tebi-Meni portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.
 8. Korisnik je isključivo odgovoran za snošenje bilo kojeg troška koji može nastati korištenjem Tebi-Meni stranica.

Zaštita privatnosti

 1. Tebi-Meni štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
 2. Tebi-Meni se obavezuje da će u dobroj vjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.
 3. Tebi-Meni može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima, dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Tebi-Meni koristi kako bi imao informacije o svojim korisnicima te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.
 4. Tebi-Meni obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće, bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika, prodavati ili distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika, bez odavanja privatnih podataka.
 5. Tebi-Meni se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Tebi-Meni portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Oglašavanje

Pojedini oglasi mogu imati brojeve sa posebnom tarifom (koji počinju sa 060, 061 i sl.). Kako bi se spriječile eventualne nepravilnosti na štetu korisnika, Tebi-Meni savjetuje sve korisnike da s pozornošću kontaktiraju oglašivače koji koriste takve brojeve.

Oglašivači koji pružaju usluge s posebnom tarifom odnosno koriste brojeve s posebnom tarifom moraju prigodom oglašavanja svojih proizvoda i/li usluga na prikladan i lako razumljiv način istaknuti cijenu poziva.

Zabranjeno je obmanjivanje korisnika usluga pružanjem pogrešnih ili zavaravajućih obavijesti, ili prikrivanjem važnih obavijesti, kao što su cijene usluga ili dobna ograničenja korištenja usluga.

Sadržaj oglasa

Svi oglasi objavljeni na Tebi-Meni, kao i svi podaci u njima sadržani, dolaze isključivo od oglašivača, koji je jedini i isključivo odgovoran za točnost, istinitost i potpunost svih i bilo kojih podataka. Također, oglašivač je jedini i isključivo odgovoran u pogledu svih i bilo kojih pravnih obveza u pogledu objavljenog oglasa i njegovog sadržaja, uključujući, ali se ne ograničavajući na odgovornost za povredu prava intelektualnog vlasništva trećih osoba ili pravnu dopuštenost oglašavanja pojedinog predmeta i/ili usluge.


U skladu sa Zakonom o nedopuštenom oglašavanju (NN 43/09), zabranjeno je svako zavaravajuće oglašavanje, odnosno oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući njegovo predstavljanje, dovodi u zabludu ili je vjerojatno da će dovesti u zabludu osobe kojima je upućeno ili do kojih dopire pa je vjerojatno da će zbog toga utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje, odnosno da zbog toga povređuje ili je vjerojatno da će povrijediti konkurente. Nastavno, pod pretpostavkama određenim Zakonom o nedopuštenom oglašavanju (NN 43/09) zabranjeno usporedno oglašavanje, odnosno oglašavanje koje izravno ili neizravno upućuje na konkurenta, odnosno koje izravno ili neizravno upućuje na robu ili usluge konkurenta.


U skladu sa Zakonom o trgovini (NN 87/08, 96/08, 116/08, 76/09, 114/11, 68/13, 30/14) zabranjeno je oglašavanje i ponuda robe ili usluga navođenjem podataka ili upotrebom izraza kojima se iskorištava ugled drugog trgovca, njegovih proizvoda ili usluga.


U skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14), Tebi-Meni nije odgovoran za automatsku, posredničku i privremenu pohranu niti je na bilo koji način odgovorno za sadržaj pohranjenih podataka.


Tebi-Meni ne jamči dostupnost oglasa korisnicima nakon isteka oglasa.


Tebi-Meni u svakom trenutku zadržava pravo izmjene izgleda samog oglasa (izgled teksta, fotografija, video sadržaja i ostalog što čini oglas), pravo na mijenjanje pozicioniranosti oglasa kao i pravo na ne objavu ili uklanjanje oglasa, i to u slučaju kada objava oglasa nije u skladu s Uvjetima korištenja, a to je osobito kada:


• je oglas predan u krivu rubriku;
• oglas sadrži očite jezične i slične pogreške;
• se oglas pronađe u više od jedne kategorije ili se preda više od jednog puta;
• je proizvod, opis i/ili cijena u oglasu neispravna i/ili nepotpuna;
• oglas sadržava link na web stranice i/ili HTML tagove;
• fotografija u oglasu nije na temu oglasa
• proizvod i/ili oglašivač krše prava intelektualnog vlasništva;
• proizvod može uzrokovati štetu;
• Tebi-Meni posumnja da oglas predstavlja pokušaj prijevare ili se koristi za ili je u vezi s počinjenjem kaznenog djela;
• proizvod i/ili sadržaj oglasa ima uvredljiv, diskriminirajući i/ili nezakonit sadržaj;

Korisnici se obvezuju cijelo vrijeme imati aktivnu adresu elektroničke pošte za komunikaciju s Tebi-Meni i drugim korisnicima te redovito odgovarati na primljene upite.

Uvjeti oglašavanja

Oglašivači koji oglašavaju usluge ili proizvode mogu objaviti osnovni tip oglasa bez naknade (odnosno mali besplatni oglas), ili istaknuti oglas koji se naplaćuje, ili zatražiti objavljivanje banera sa svojim linkom.

Oglasi objavljeni bez naknade ostaju aktivni 60 dana ili do deaktivacije od strane korisnika.

Ukoliko je oglas plaćen – ali ne ispunjava neke od uvjeta oglašavanja – biti će odbijen. Uplaćeni iznos će predstavljati preplatu o čemu će korisnik biti obaviješten, uz uputu da mu se taj iznos u roku od 60 dana može vratiti ili da ga može iskoristiti za plaćanje drugog oglasa. Ukoliko korisnik ne postupi po uputi, Tebi-Meni će iznos preplate zadržati i proknjižiti kao naknadu za obavljenu korespondenciju i manipulativne knjigovodstvene troškove korisnikovom greškom.

Oglašivač nema pravo na povrat sredstava za neiskorišteno trajanje ranijeg oglasa.

Isključenje odgovornosti Tebi-Meni portala

Tebi-Meni nije sudionik pravnih poslova koji se odvijaju temeljem objavljenih oglasa na Tebi-Meni portalu i u koje korisnici međusobno samostalno ulaze, niti u pogledu navedenog snosi bilo kakvu izravnu ili neizravnu odgovornost.

Tebi-Meni nije odgovorno bilo kojim osobama za bilo koju vrstu štete koja može nastati izravno ili neizravno kao posljedica korištenja Tebi-Meni stranica i sadržaja kojima se može pristupiti s Tebi-Meni stranica.

U pogledu oglasa objavljenih na Tebi-Meni portalu, Tebi-Meni ne jamči:

 • ·         točnost, istinitost i potpunost oglasa ili bilo kojih podataka sadržanih u njima, kao niti kvalitetu, sigurnost i zakonitost ponuđenih proizvoda i/ili usluga;

  ·         točnost, istinitost i potpunost podataka o oglašivačima i korisnicima;

 • ·       poslovnu sposobnost, ovlaštenje, registraciju ili postojanje bilo kojeg drugog uvjeta potrebnog u skladu s propisima za nuđenje i prodaju proizvoda i/ili usluga od strane oglašivača.

Nadalje, Tebi-Meni ne jamči:

 • ·         da na Tebi-Meni stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku;

  ·         da sadržaj na Tebi-Meni stranicama neće biti objavljen bez pogrešaka te da implementacija takvog sadržaja neće narušavati intelektualna prava trećih.

Tebi-Meni nije odgovorno bilo kojim osobama za bilo koju vrstu štete koja može nastati izravno ili neizravno kao posljedica nemogućnosti korištenja Tebi-Meni kvara, pogreške ili sličnog događaja.

Tebi-Meni nije odgovorno bilo kojim osobama za bilo koju vrstu štete koja može nastati izravno ili neizravno kao posljedica korištenja savjeta dostupnih na Tebi-Meni stranicama.

Korisnik je dužan Tebi-Meni nadoknaditi sve i bilo koje troškove vezane u zahtjeve ili pravne postupke trećih osoba poduzete u vezi sa sadržajem oglasa ili drugim postupanjem korisnika.

Kolačići (cookies)

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu, a prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, uklonite spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

POLITIKA KORIŠTENJA KOLAČIĆA

 • Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

  Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

  • ·         kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;

   ·         kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;

   ·         kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;

   ·         da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;

   ·       kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.

   ·         kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo Tebi-Meni, sjećajući se vaših preferencija i postavki;

  Podaci pohranjeni korištenjem kolačića na Tebi-Meni portalu ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

  1. Postoje različite vrste kolačića:

  2.1 Kolačići prve strane

  Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

  2.2 Kolačići treće strane

  Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Tebi-Meni može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu Tebi-Meni, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane – možete ih isključiti, ali ne putem nas.

  2.3 Kolačići sesije

  Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

  2.4 Trajni kolačići

  Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

  2.5 Neophodni kolačići

  Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova Tebi-Meni. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na Tebi-Meni, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer – teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

  2.6 Funkcionalni kolačići

  Oni nam pomažu da prilagodimo Tebi-Meni, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

  2.7 Kolačići izvedbe

  To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste Tebi-Meni, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažiramo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste Tebi-Meni. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima Tebi-Meni, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam Tebi-Meni portala.

  2.8 Kolačići za oglašavanje

  Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete Tebi-Meni, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

  1. Koliko dugo traju kolačići?

  Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

  1. Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

  Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

  Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama Tebi-Meni ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

  Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

  1. Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

  Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka na stranici Tebi-Meni.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, pogledajte upute ovisno o web-pregledniku koji koristite.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li Tebi-Meni koristi kolačiće?

 1. Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.
 2. Tebi-Meni koristi sljedeće kolačiće:
 • ·      Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji istječu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).


  ·    Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Tebi-Meni koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup portalu kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, u svrhu poboljšavanja web stranice i prilagođavanja vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

·         Društvene mreže – korisnici mogu dijeliti objave na društevnim mrežama Facebook koje postavljaju korisniku kolačiće.

·         Mjerenje posjećenosti – Tebi-Meni koristi Google analytics – servis za mjerenje posjećenosti.

·         Oglašavanje

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

 • https://www.allaboutcookies.org
 • https://www.youronlinechoices.eu
 • https://www.aboutads.info/choices

Registrirani korisnici

Registriranjem na Tebi-Meni portal korisnik je obavezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime I lozinku

Tebi-Meni nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Tebi-Meni je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.

Tebi-Meni zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.

Korisnik je dužan odmah prijaviti Tebi-Meni portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta. Tebi-Meni ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Nedozvoljeni sadržaj

1.      Prilikom korištenja portala Tebi-Meni nije dozvoljeno:

·       koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja

·         maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa

·         objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj

·         uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima

·         uploadati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu

·         lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika

·         sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s Tebi-Meni portalom

·         Navoditi lažnu cijenu proizvoda ili usluge

·         Unositi lažne podatke

·         Oglašavati ilegalnu ili ukradenu robu

·         kršiti bilo koji važeći zakon

 

2.      Tebi-Meni nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.

 

3.      Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno, u dobroj namjeri, a Tebi-Meni ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

Pravila komentiranja

1.      Svim korisnicima portala Tebi-Meni strogo je zabranjeno:

·        Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom

·   Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja

·        Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka

·        Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete, te “trollanje”, odnosno namjerno provociranje drugih
komentatora

·        Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava

·        Upotreba psovki

·       Pisanje bilo kojim pismom osim latinice

·      Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka

·     Oglašavanje ilegalne ili ukradene robe

 

2.      Nije dozvoljeno prijeteće ili nametljivo ponašanje, namjerno ometanje diskusija umetanjem repetitivnih i/ili nesadržajnih poruka i komentara.

 

3.      Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da portal Tebi-Meni ne može kontrolirati i/ili
revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.

 

 

4.  Tebi-Meni pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih Uvjeta i pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Uvjeta, Tebi-Meni pridržava pravo izbrisati korisnika iz arhive, čime će se automatski izbrisati svi njegovi prethodni komentari.

Prijava nedozvoljenog sadržaja

 1. Tebi-Meni ima iznimno velik broj korisnika koji u realnom vremenu, samostalno objavljuju kometare pa nije u mogućnosti kontrolirati cjelokupni sadržaj korisnika, objavljen na takav način.

 2. Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika portala Tebi-Meni, svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti portalu Tebi-Meni, putem e-mail adrese info@tebi-meni.com.hr .

 3. Nakon prijave nedozvoljenog sadržaja Tebi-Meni će, u slučaju utvrđenja da se radi o nedozvoljenom sadržaju i povredi ovih Uvjeta korištenja, odmah ukloniti prijavljeni sadržaj.

Modificiranje i promjene pravila

Tebi-Meni zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, Tebi-Meni može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Tebi-Meni portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala Tebi-Meni.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna – ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer, ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese info@tebi-meni.com.hr.

Popunjavanjem naših obrazaca za registraciju (na primjer putem naših web stranica ili mobilnih aplikacija (“aplikacije”) ili kontinuiranim korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.  Informacije koje nam dajete

1.1 Informacije nužne za korištenje Tebi-Meni  i oglasa

·         Tražimo i prikupljamo sljedeće osobne podatke o vama, kada se registrirate kao korisnik Tebi-Meni portala. Ove informacije su neophodne za odgovarajuću provedbu ugovora između vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obveze. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

·                Informacije za otvaranje korisničkog računa – kada se prijavite kao Tebi-Meni portala, zahtjevamo određene informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i sl.

·           Profil i informacije o oglasu – da biste upotrebljavali određene Tebi-Meni portala, možemo vas tražiti dodatne informacije, što može uključivati vašu adresu, telefonski broj, fotografije i sliku.

·              Podaci o potvrdi identiteta – da bismo stvorili i održali pouzdano i sigurno okruženje, možemo prikupljati podatke sa svrhom provjere vašeg identiteta (kao što su slike vaše izdane osobne iskaznice, putovnica, ili vozačka dozvola, kako to dopuštaju važeći zakoni) ili druge podatke o autentičnosti.

·         Komunikacije s Tebi-Meni portalom i ostalim korisnicima – kada komunicirate s ovlaštenim osobama Tebi-Meni portala ili koristite stranicu Tebi-Meni a za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

·         Drugi podaci – možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki Tebi-Meni portala.

1.2 Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja Tebi-Meni portala

·         Kada koristite Tebi-Meni oglašavanje, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga Tebi-Meni portala.

·               Informacije o geografskoj lokaciji – kada koristite određene usluge Tebi-Meni portala, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja.

·         Zapisnik podataka i podataka o uređaju – automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili Tebi-Meni (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

·               Kolačići i slične tehnologije – koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. 

KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja Tebi-Meni portala, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj portala Tebi-Meni

·         Omogućujemo vam pristup i korištenje Tebi-Meni portla;

·         Omogućujemo vam komuniciranje s drugim korisnicima;

·         Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo Tebi-Meni i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;

·         Pružamo vam korisnička podršku;

·         Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu;

·        Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati Tebi-Meni te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo provoditi profiliranje na temelju vaših interakcija s Tebi-Meni portalom, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali Tebi-Meni.

 

·    Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš legitimni interes za funkcioniranje i poboljšanje Tebi-Meni i iskustva naših korisnika, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora s vama.

 •  

Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja

·         Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;

·         Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;

·         Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;

·         Pridržavamo se naših zakonskih obveza;

·         Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;

 •  

Kontaktiranje

·         Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

o    obavijesti o promjenama Tebi-Meni pravila i Uvjeta korištenja;

o    provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;

o    odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;

o    slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama

 

·         Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

 •  

DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

Uz vašu suglasnost

Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri Tebi-Meni portala ili treće strane.

Profili, oglasi i druge javne informacije

Tebi-Meni oglasi vam omogućuju objavljivanje informacija, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:

 

 1.  Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na Tebi-Meni oglasima – kao što su vaše ime, broj telefona, opis i grad, javno su vidljivi drugima;
 2.  Stranice s oglasima javno su vidljive i uključuju informacije kao što su opis oglasa, lokacija, javna fotografija vašeg profila, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu i sve dodatne informacije koje želite podijeliti;
 3.  Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.
 •  

Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

 • Tebi-Meni može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi:

  • o    udovoljavanja našim zakonskim obvezama,

   o    pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv Tebi-Meni portala,

   o    odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu,

   o    provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili

  • o    zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti Tebi-Meni portala, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (1.) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (2.) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema Tebi-Meni oglasima ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (1.) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (2.) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema Tebi-Meni oglasima ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

Pružatelji usluga

 • Tebi-Meni oglasi koriste različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Tebi-Meni. Neke tvrtke koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan EEA.

  Ne prodajemo vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi.

Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi

 • Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

Poslovni transferi

 • Ako se Tebi-Meni obveže ili budu uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovine ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

PARTNERI TREĆIH STRANA

 • Tebi-Meni može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Tebi-Meni oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, Tebi-Meni ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

VAŠA PRAVA

 • Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu info@tebi-meni.com.hr. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

   Upravljanje vašim informacijama

  Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa.

  Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

  Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

  Zadržavanje i brisanje podataka

  Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

  Dostavljanje pritužbi

   

  Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Tebi-Meni, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

SIGURNOST

 • Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

PROMJENE OVIH PRAVILA

 • Tebi-Meni pridržava pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Tebi-Meni i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmjenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje Tebi-Meni bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

KONTAKTIRAJTE NAS

 • Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na e-mail: info@tebi-meni.com.hr ili putem kontakt forme.

 • Posljednja izmjena 1.4.2020.